English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE


Az MKPK Titkárságának közleménye a Regnum Marianum-templommal kapcsolatosan
2011. március 1., kedd 11:50

Az elmúlt napokban több fórumon került ismét napirendre a Regnum Marianum-templom felépítése. A kezdeményezés kapcsán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága az alábbi közleményt adta ki:


A templomépítés az érintett egyház legbelsőbb ügye, nem civil kezdeményezés. A gyalázatosan lerombolt Regnum Marianum-templom helyett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a '90-es években a Zoborhegy téren nagy templomot és plébániát épített Regnum Marianum néven. Az efféle Budapest más részére vonatkozóan terjesztett javaslatok – különös tekintettel arra a tényre, hogy nem a katolikus közösség, hanem civil kezdeményezés részéről indulnak ki – nem feltétlenül szolgálják a magyarság ügyét.

Ha a kormánynak szándékában áll ennek a lelkipásztori használat szempontjából nem nélkülözhetetlen, de tiszteletre méltó nemzeti jelképnek a megépítése és nem emlékműben, hanem templomban gondolkodik, úgy érdeklődéssel várjuk javaslatát.

MKPK Titkársága

 

Az alábbiakban közöljük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2011. február 28-án Erdő Péter bíboros úrhoz eljuttatott levelét.

A Váralja Szövetség nevű társadalmi egyesülettel kapcsolatban jelzem, hogy erről a szervezetről semmiféle információm nincs, velük a Kormány kapcsolatban nem áll.

Nyilvánvaló, hogy katolikus templom, kápolna stb. csak a Katolikus Egyház egyetértésével építhető. A Kormánynak természetesen nincs – és nem is lehet – olyan szándéka, amely a fenti evidenciával nem áll összhangban.
Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják!
  Mt 10,26-33

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár

2017. június 23-25., péntek-vasárnap
Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Komlón


2017. június 25., vasárnap
Jézus Szíve búcsú Sümegen


2017. június 25., vasárnap
Szent László búcsú AgyagosszergénybenPPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum