English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Virtuális Plébánia
Szent Adalbert Központ
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
Metanoia Videóstúdió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE


Erdő Péter bíboros levele Őszentsége II. Karekin örmény katolikosz részére
2012. szeptember 1., szombat 22:15

Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke levelet intézett Őszentsége II. Karekin örmény katolikoszhoz, amelyet az alábbiakban közlünk.

Értesülve az elmúlt napok eseményeiről a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia teljes szolidaritásáról biztosítja az örmény keresztényeket és a sokat szenvedett örmény népet. A leghatározottabban elutasítunk minden etnikai erőszakot és gyűlölködést. Kérjük a Mindenhatót, hogy a Boldogságos Szűz Mária közbenjárására kísérje pártfogásával az egész örmény népet és részesítsen bennünket az igazságosság és a béke ajándékában.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

In the light of the latest events the Hungarian Catholic Bishops’ Conference wishes to express full solidarity with the Armenian Christians and with the Armenian people that has so much suffered in the past. We firmly condemn all ethnic violence and hatred.
We ask the Almighty that through the intercession of the Blessed Virgin Mary He might lead and protect the whole Armenian people and bless them with the gift of justice and peace.

Péter Card. Erdő
Archbishop of Esztergom-Budapest
Primate of Hungary
President of the Hungarian Catholic Bishops’ Conference
Napi evangelium
Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel.
  Mt 9,18-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár

2015. július 11., szombat
Püspöki szentmise Mátraverebély-Szentkúton


2015. július 12., vasárnap
Püspöki szentmise KisasszonyfánPPKEA nap szentje

Goretti Szent Mária szűz, vértanú
 
A nap 
szentje
 
Goretti Mária 1890-ben született Corinaldóban (Olaszországban). Hét testvére közül ő volt a harmadik. Tízéves volt, amikor meghalt az apja. A kis Marietta, ahogy becézték, nagy szorgoskodással segített anyjának a család eltartásában. Szűzi tisztasága védelmében 14 súlyos késszúrást kapott egy erőszakoskodó férfitól. A halálos ágyon megbocsátott gyilkosának. Meghalt 1902. július 6-án. XII. Piusz pápa avatta szentté 1950-ben. A szentté avatáson jelen volt a még élő édesanyja és gyilkosa.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum