English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Virtuális Plébánia
Szent Adalbert Központ
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
Metanoia Videóstúdió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE


Szombathelyre került az idei Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíj
2016. január 27., szerda 22:50

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 27-én ünnepi szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Veres András püspök, az MKPK elnöke a genfi püspökről elnevezett sajtóösztöndíjat a Központi Papnevelő Intézet dísztermében.


Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban.

A püspöki konferencia jelölései alapján a püspökök testülete ebben az évben
H. Pezenhófer Brigittának, a Szombathelyi Televízió munkatársának adományozta a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat.

* * *

H. Pezenhófer Brigitta Szombathelyen született 1984-ben. Középiskolai tanulmányait a Nagy Lajos Gimnáziumban végezte, majd az érettségit követően a Bécsi Egyetem magyar-német szakos hallgatója lett, ahol 2008-ban diplomázott. Ezzel párhuzamosan a Győri Hittudományi Főiskola lelkipásztori munkatárs, katekéta szakát végezte el, majd 2013-ban hittanár-nevelő tanár mester-szakképzettséget is szerzett.

2006. és 2011. között a Rádió Szombathely munkatársaként többek közt az egyházi témájú összeállításokért felelt. 2007-től a mai napig a Szombathelyi Televízió külsős munkatársa, szerkesztő-műsorvezetője. Mint rádiós, valamint televíziós hírszerkesztő és műsorvezető elkészíti az egyházi év ünnepkörei szerinti összeállításokat, amelyekben a hangsúlyt természetesen az evangélium üzenetre fekteti. Beszámol a helyi egyházi intézmények aktualitásairól, egyházi témájú programokról, mint iskola felújítás, tanulmányi versenyek, kiállítás megnyitók, előadások. Katolikus egyházi vezetők mellett a helyi evangélikus és református vezetőkkel is rendszeresen készít anyagokat. Munkája során interjúiban törekszik rá, hogy a nem hívő embereket is megszólítsa, szeretné megmutatni, hogy a Katolikus Egyház nem egy zárt közösség.

A Magyar Katolikus Rádió helyi adásának elindításában nyújtott közreműködése nagyban hozzájárult a műsorok sikeréhez. Két éven keresztül hírösszefoglalókat is készített a rádió helyi adása számára.

Harmadik éve a Horváth István Sándor atya által készített és üzemeltett evangelium365 nevű evangéliumküldő szolgáltatás audió részének szerkesztője testvérével együtt. A Bartimeus nevű elektronikus levelező lista vak és gyengénlátó tagjai az általuk készített összeállítás nyomán hallgathatják meg a napi evangéliumot és a hozzá tartozó elmélkedést.

Közel egy évtizede működik közre a Martinus egyházmegyei havilap szerkesztésében, valamint az Élet-Forrás, egyházmegyei televíziós műsor elkészítésében. Munkáját pedagógusi pályája, illetve három gyermeke nevelése mellett önzetlenül végzi. Írásaival az egyházmegye számos eseményét közvetítette már az olvasók felé, készített interjúkat a szombathelyi egyházmegye főpásztorával, plébánosaival, így hozva közel személyüket, életüket, mindennapjaikat a hívekhez. Riportjaival tudatosan törekszik az evangélium üzenetét átadni, amelynek köszönhetően segítséget nyújt az embereknek hitük megéléséhez, megerősítéséhez.

Budapest, 2016. január 27.

Fotó: Lambert Attila (Magyar Kurír)

 
szja 1%

Napi evangelium
Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél!
  Lk 1,26-38

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár

2017. Március 19. és 26., vasárnap-vasárnap
Nagyböjti élelmiszergyűjtés


2017.Március 22., szerda - március 25., szombat
X.Tesz-Vesz Tavasz Szegeden


2017. március 24-25., péntek-szombat
Kétnapos lelkigyakorlat diákoknak Máriagyűdön


2017. március 24-25., péntek-szombat
Kétnapos lelkigyakorlat diákoknak Máriagyűdön


2017. március 24-26.
Nagyothallók (és hozzátartozóik) lelkigyakorlata Vácon


2017. március 25., szombat
A felújított görcsönyi plébánia megáldása


2017. március 25., szombat
Bátaszéki bérmálásPPKEA nap szentje

Gyümölcsoltó Boldogasszony (Urunk születésének hírüladása)
 
A nap 
szentje
 
Hogyha Jézus élete József és Mária szerelmének gyümölcse lett volna, csupán emberi élet lenne. Kétségtelen, ezt az emberi gyümölcsöt Isten adoptálhatta volna, de ebben az esetben is csak egy Isten fiává lett embert ünnepelhetnénk. Márpedig a titok, amit a Szentírás és a hit megvall éppen az, hogy Isten saját egyszülött Fia lett emberré a megtestesülés által. Jézus az örök Atya ingyenes ajándéka, benne Isten az egyszülött Fiát adta nekünk. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe Szűz Mária válasza az isteni megszólításra.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum