English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE


Angelo Bagnasco bíborost választották meg a CCEE új elnökévé
2016. október 8., szombat 21:55

Október 8-án, szombaton az európai Püspöki Konferenciák elnökei, akik e tisztüknél fogva a CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) tagjai, megválasztották a testület új elnökségét a 2016-2021 közötti ötéves időszakra.

Elnökké Angelo Bagnasco bíboros genovai érseket, a CCEE 2011-2016 közötti alelnökét választották, míg az alelnökök Vincent Nichols westminsteri érsek, az Anglia és Wales Püspöki Konferenciájának elnöke, valamint Stanisław G±decki poznańi érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnöke lettek.
 
A közgyűlés megköszönte a frissen megválasztott tisztségviselőknek a készségüket e feladatra és gyümölcsöző munkát kívánt nekik Európa evangelizációjának szolgálatában. Ugyanakkor a résztvevők kifejezték köszönetüket a leköszönő elnökség felé azért a munkáért, amit az egyház java érdekében elvégeztek és azért az elkötelezettségért, amellyel az európai püspöki konferenciák közötti testvéri egységet igyekeztek elősegíteni.
Az új elnökség közvetlenül megválasztása után ténylegesen átvette szolgálatát.
 
Fordította: Domokos György
 
Fotó: CCEE; Héray András FSO
 
Magyar KurírNapi evangelium
Szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul.
  Jn 16,20-23a

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Néri Szent Fülöp áldozópap
 
A nap 
szentje
 
NÉRI SZENT FÜLÖP Firenzében született 1515. július 21-én. Szülei előkelőek voltak, jól tanult, jámborsága nagyon komoly volt. Gyermekkorában az engedelmessége, fiatal korában a tisztasága volt feltűnő. Hátat fordított gazdag örökségnek, keményen tanult, közben böjtölt és tanított.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum