English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Több vagy, ha adsz! - Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a 72 óra
2017. október 7., szombat 10:35

A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2017. október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu-n a regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12-15. között zajló 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót tizedszerre rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban. Az idén „Több vagy, ha adsz!” mottóval zajló 72 óra Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja:  tegyünk együtt  másokért és a  környezetünkért. Miért kompromisszum nélkül? Mert a résztvevők a háromnapos önkénteskedés előtti nap kapják meg feladatukat.

A szervezők 2017. október 8-án éjfélig várják az önkéntesek jelentkezését! A leendő önkénteseknek a 72 óra honlapjának regisztrációs felületén található adatlapot kell kitölteni, amely által többek között intézmények, játszóterek felújításához, erdőtakarításhoz, szociális segítségnyújtáshoz, különböző közösségeknek kulturális műsorok szervezéséhez ajándékozzák magukat egy, kettó vagy három napra. Az akció olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

Az idén 10. jubileumát ünneplő 72 óra különleges  megnyitó rendezvénnyel készül, amely 2017. október 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Tesla Budapest Klubban (1075 Budapest, Kazinczy u. 21.). A 72 óra kompromisszum nélkül akció fővédnökei - a Margaret Island zenekar és Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere - meglepetéssel készülnek, ezen kívül az elmúlt évek fővédnökei is jelen lesznek az eseményen, illetve több influencer is tiszteletét teszi.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők itt kapják majd meg a következő három napban teljesítendő feladataikat is. A nyitórendezvény keretében a Több vagy, ha adsz filmpályázat nyerteseit is megismerheti a közönség, illetve a díjazott kisfilmeket le is vetítik.

A megnyitó rendezvényen tárgyi adománygyűjtést is szervez a 72 óra. Az akcióban résztvevő budapesti szociális intézmények részére fogunk tartós eszközöket gyűjteni és belőlük csomagokat készíteni. A megnyitó helyszínén és időpontjában fogadják az önkénteseket a felajánlásokat íróeszközök, füzetek, játékok, könyvek és bármi apró személyes ajándék formájában.
 
Bővebb információ: http://www.72ora.hu/
Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat
Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio
Facebook: https://www.facebook.com/72ora
Instagram: https://www.instagram.com/72ora/
Sajtókapcsolat: kommunikacio@72ora.hu; + 36 20 419 7442
Napi evangelium
Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért.
  Mk 3,20-21

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár

2018. január 21., vasárnap
Szentmise a Margitszigeten


2018. január 21., vasárnap
Ökumenikus imahét a Józsefvárosban


2018. január 21., vasárnap
Ökumenikus Imahét a Debrecen-nyíregyházi egyházmegyébenPPKEA nap szentje

Szent Sebestyén vértanú
 
A nap 
szentje
 
Az Újszövetség mindent megújít. A régi szertartások helyébe állította Krisztus keresztáldozatát, és az ároni papság helyébe Krisztus örök főpapságából részesíti azokat, akiket az oltár szolgálatára lefoglalt. Ezeket helyezte a hívek élére, hogy jó példával előljárjanak és mint az újszövetség sáfárai az engedelmesség útjára tanítsanak.A nap szentje

Szent Fábián pápa, vértanú
 
A nap 
szentje
 
Jól csak a szíveddel látsz, tanítja a róka a Kis Herceget. Isten a szíveket vizsgálja, ismeri szándékainkat, erőnket és gyengeségünket. Bizalommal álljunk elé a mai napon is.A nap szentje

Boldog Özséb, pálos rendalapító
 
A nap 
szentje
 
Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend alapítója.Előkelő szülők gyermeke volt. Pappászentelése után nemsokára esztergomi kanonok lett. 1246-ban lemondott méltóságáról és a pilisi erdőségben remetéskedett.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum