English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE


Információk a Zarándokok részére
2017. október 9., hétfő 16:42

A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatás

 

Kedves Zarándokok!

Az MKPK által szervezett, a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatással fordulunk Önökhöz.
Az ünnepi szentmise helyszíne a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplom előtti tér (Budapest XXIII. ker. Szent László utca 149.). A nagy létszámban várható zarándokok, hívek biztonságos és problémamentes érkezése miatt kérjük az alábbiak figyelembevételét:


• A teret 9 órakor nyitjuk meg a hívek előtt.


• A külön busszal érkező zarándokcsoportoknak a Soroksári Kulturális, Szabadidő és Sportcentrum parkolójában (1237 Budapest, Sportcsarnok utca 2., Szentlőrinci út- Nyír utca sarok) lesznek korlátozott számban fenntartott parkolóhelyek, amelyet az M5 autópálya felől, a Szentlőrinci útról közelíthetnek meg. A buszokat a Szent László utcába nem engedik be, kérjük ennek figyelembe vételét! A hívek innen az Útilapu utcán keresztül közelíthetik meg a szentmise helyszínét, amely a parkolótól 800 m távolságra van. Kérjük, hogy a parkoltatás megkönnyítése érdekében, amennyiben lehetőség van rá, a buszok rendszámát küldjék el a fatima100@katolikus.hu címre október 12-én, csütörtökön 11 óráig.


• A tömegközlekedési eszközökkel érkezők a Határ úti metróállomástól a 123, 123A, valamint a Soroksáron belül közlekedő 135 jelzésű buszokkal juthatnak el a helyszínre. A BKK sűrített járatokkal segíti a közlekedést, szükség szerint további járműveket állít forgalomba.

• A személyautóval érkezőket kérjük, hogy a lakóövezet adottságaira való tekintettel, járműveiket távolabb parkolják le és a helyszín megközelítésére a tömegközlekedést válasszák.

A szentmise előtt, 9.45-től rózsafüzér imádság kezdődik a soroksári Szent István Király Plébánia híveinek vezetésével.
A helyszínen nem tudunk ülőhelyeket biztosítani a híveknek, ezért kérjük – akiknek szükséges – összecsukható széket hozzanak magukkal.

A program szép és mindenki számára biztonságos lebonyolítása érdekében kérjük, mindig vegyék figyelembe a szervezők és a biztonsági munkatársak kéréseit, információit, valamint a kihelyezett táblák utasításait!

Áldott ünnepet kívánunk minden kedves Zarándoknak!

Budapest, 2017. október 9.
MKPK Sajtószolgálat
Napi evangelium
Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál!
  Lk 19,41-44

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Kelemen pápa, vértanú
 
A nap 
szentje
 
Kelemen a római püspöki székben Szent Péter harmadik utódja volt (92?101). Iréneusz 185 körül azt írja, hogy Kelemen még látta és hallotta az apostolokat. Szent Pál mint munkatársát említi a filippiekhez szóló levélben (4, 3). Híres Szent Kelemennek az a levele, amelyet a viszálykodó korintusi egyháznak írt. Ez a legrégibb bizonyítéka annak, hogy a római püspök Szent Péter tekintélyével intézkedett más egyházak ügyeiben is.A nap szentje

Szent Kolumbán apát
 
A nap 
szentje
 
543 körül született Írországban. Kolostorban nevelkedett, később pedig itt tanított. 48 éves korában 12 társával átjött az európai szárazföldre és a mai Franciaországban és a Bódeni-tó partján fejtett ki missziós munkát. Szerzetesszabályokat írt és ő alapította a bobbiói apátságot. Meghalt 615. november 23-án.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum