English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE


Szent Erzsébet éve a családok éve is
2006. október 19., csütörtök 08:56

Szent Erzsébet rövid élete során minden élethelyzetet megélt: volt gyermek, jegyes, ifjú házas és anya, volt férjére várakozó feleség és volt özvegy. Minden életállapota, és az azokban való helytállása tanulságos és példaértékű lehet a ma emberének is. Ezért a Szent Erzsébet-év kiváló alkalom arra, hogy a családra irányuljon a figyelem – nyilatkozta Radnai Jenő a Magyar Katolikus Családegyesület alelnöke a Magyar Kurír munkatársának.

Az egyesület októberi, Dobogókőn tartott rendezvényén, melyen a családok lelki gondozását végző papok vettek részt, tanácskoztak arról is, hogyan készüljenek fel a plébániák, a családok, a családpasztorációban munkálkodó papok és világiak a Szent Erzsébet Jubileumi Év megünneplésére.

Forrás: MK
Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele.
  Lk 1,57-66. 80

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Keresztelő Szent János születése
 
A nap 
szentje
 
Ma főünnepet ülünk, Keresztelő Szent János születése napját: hat hónappal karácsony előtt, mert éppen ennyivel volt idősebb a kis Jézusnál. János lett a legnagyobb a próféták között, mert nemcsak hirdette, hanem meg is mutatta kortársainak az Üdvözítőt.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum