English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

A verbita szentek éve is 2008
2008. január 28., hétfő 14:22

A II. János Pál pápa által szentté avatott két verbita szerzetes halálának századik évfordulója alkalmából az Isteni Ige Társasága jubileumi évvé nyilvánította az idei esztendőt.

Szent Arnold Janssen 1875-ben alapította az Isteni Ige Társaságát (verbiták), mely ma az egyik legnagyobb missziós szerzetesrendje az Egyháznak. A szintén általa kezdeményezett két női missziósrenddel, a Szentlélek Szolgálói (missziós nővérek) és a Szentlélek Szolgálói Örökimádó Nővérek közösségével együtt az Arnold-család ma már tízezer tagot számlál világszerte. Az első verbita misszionárius, a tiroli Josef Freinademetz 1879-ben kapta meg missziós kiküldetését Kínába. A rendalapítót és az első misszionáriust II. János Pápa 2003-ban avatta szentté. Haláluk századik évfordulója alkalmából az Isteni Ige Társasága a 2008-as évet Szent Arnold Janssen és Szent Josef Freinademetz éveként hirdette meg.

A magyar verbiták a budatétényi lelkigyakorlatos házban január 29-én 17 órakor kezdődő szentségimádással és szentmisével nyitják meg a jubileumi esztendőt. Az év folyamán pedig missziós lelkigyakorlatokat, plébániai missziókat, ifjúsági táborokat, lengyelországi és hollandiai zarándoklatokat, missziológiai tudományos ülést szerveznek és Kőszegen missziós múzeum nyílik.

 
Napi evangelium
Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot!
  Mt 25,31-46

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum