English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Legyenek nyitva a templomok
2008. augusztus 8., péntek 08:08

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök körlevelében a következő szavakkal buzdítja papjait a templomok napközbeni nyitvatartására: 

Az egyházmegyét járva több alkalommal zárva találtam templomokat napközben is. Szeretném, ha templomaink napközben nyitva lennének. Ha megoldható állandó felügyelet mellett, egy-egy nyugdíjas, vagy ráérő hívő közreműködésével. Ha a héten egy napot tud vállalni valaki, az is jó. Így az egész hét lefedhető. Ha személyes őrzése a templomnak nem megoldható, legalább ráccsal kell ellátni az előteret, hogy a külső ajtón be tudjanak menni a hívek, az Oltáriszentség előtt imádkozni. Biztassuk is őket, tudatosítva bennük, ha a templom előtt mennek el, nyugodtan betérhetnek egy-két percre adorálni. Attól való félelmünkben, hogy a templomot kirabolják, nem szabad a híveket elzárni a napközbeni személyes templomi imádság lehetőségétől.
Napi evangelium
Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája.
  Mk 9,30-37

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Rita
 
A nap 
szentje
 
SZENT RITA Olaszországban, az umbriai kis hegyi faluban Rocca Porenában született 1380-ban. Szülei jómódú, tekintélyes emberek voltak. Gyermeküket taníttatni akarták, de a kisgyermek Rita másra vágyott. Az evangélium alapján a szegényebb életet kívánta, fontos volt számára az imádság és a szeretet különböző gyakorlatai.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum