English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Újjáépítés Abádszalókon
2012. július 19., csütörtök 11:06

Az elmúlt napok kemény munkával teltek Abádszalókon. Július 9-én az óriási erejű jégeső és vihar mintegy 350 ház tetőzetét és ablakát rongálta meg, több gépkocsiban, valamint gazdasági épületben okozott komoly károkat. A Katolikus Karitász nagy erőkkel vesz részt a sérült – többségében palával fedett – háztetők bontásában, fóliázásában és újra cserepezésében.
A napokban Mádl Dalma asszony, szervezetünk jószolgálati nagykövete is ellátogatott Abádszalókra, ahol Kovács Mihály polgármester és Árvai Ferenc atya, az egri karitász igazgatója, a munkálatok vezetője beszámolt a viharról és az azt követő munkálatokról, valamint több sérült házhoz is ellátogattak.

A polgármester tájékoztatása szerint a vihart követően a tűzoltóság és a katasztrófavédelem azonnal megkezdte az életveszély elhárítást, így másnap megkezdődhetett a sérült házak felmérése. A vihar következtében törmelék, faágak borították az utcákat, amelyben a település közfoglalkoztatott lakosai segédkeztek.

A felmérések szerint több mint 12 ezer m² tetőt kell kijavítani, amelynek költsége meghaladja a 110 millió forintot. Az elmúlt héten megkezdődött a sérült tetők fóliázása és javítása, amelyben a Karitász is nagy feladatot vállal: ingyen biztosítja az építőanyagot, valamint a kivitelezőket – mondta el Árva Ferenc atya.
Kovács Mihály nagy örömmel számolt be arról, hogy ország több pontjából érkeznek cserépszállítmányok, magánvállalkozók adományaként.

Szervezetünk több módon is várja továbbra is az adományokat.

A 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal támogatják a jégverés károsultjait.

Folyamatosan fogadja szervezetünk a pénzadományokat is:
12011148-00124534-00900004

Katolikus Karitász


Napi evangelium
Ó, hitetlen nemzedék! Meddig maradjak még veletek?
  Mk 9,14-29

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Magallanes Szent Kristóf
 
A nap 
szentje
 
Mexikóvárosban született 1869-ben. A súlyos keresztényüldözés idején huszonnégy kereszténnyel együtt halt vértanúhalált. Közöttük papok és világiak voltak, akik megvallották Krisztus Királyt. 1927-ben haltak meg hitükért.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum