English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Több vagy, ha adsz! - Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a 72 óra
2017. október 7., szombat 10:35

A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2017. október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu-n a regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12-15. között zajló 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót tizedszerre rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban. Az idén „Több vagy, ha adsz!” mottóval zajló 72 óra Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja:  tegyünk együtt  másokért és a  környezetünkért. Miért kompromisszum nélkül? Mert a résztvevők a háromnapos önkénteskedés előtti nap kapják meg feladatukat.

A szervezők 2017. október 8-án éjfélig várják az önkéntesek jelentkezését! A leendő önkénteseknek a 72 óra honlapjának regisztrációs felületén található adatlapot kell kitölteni, amely által többek között intézmények, játszóterek felújításához, erdőtakarításhoz, szociális segítségnyújtáshoz, különböző közösségeknek kulturális műsorok szervezéséhez ajándékozzák magukat egy, kettó vagy három napra. Az akció olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

Az idén 10. jubileumát ünneplő 72 óra különleges  megnyitó rendezvénnyel készül, amely 2017. október 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Tesla Budapest Klubban (1075 Budapest, Kazinczy u. 21.). A 72 óra kompromisszum nélkül akció fővédnökei - a Margaret Island zenekar és Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere - meglepetéssel készülnek, ezen kívül az elmúlt évek fővédnökei is jelen lesznek az eseményen, illetve több influencer is tiszteletét teszi.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők itt kapják majd meg a következő három napban teljesítendő feladataikat is. A nyitórendezvény keretében a Több vagy, ha adsz filmpályázat nyerteseit is megismerheti a közönség, illetve a díjazott kisfilmeket le is vetítik.

A megnyitó rendezvényen tárgyi adománygyűjtést is szervez a 72 óra. Az akcióban résztvevő budapesti szociális intézmények részére fogunk tartós eszközöket gyűjteni és belőlük csomagokat készíteni. A megnyitó helyszínén és időpontjában fogadják az önkénteseket a felajánlásokat íróeszközök, füzetek, játékok, könyvek és bármi apró személyes ajándék formájában.
 
Bővebb információ: http://www.72ora.hu/
Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat
Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio
Facebook: https://www.facebook.com/72ora
Instagram: https://www.instagram.com/72ora/
Sajtókapcsolat: kommunikacio@72ora.hu; + 36 20 419 7442
Napi evangelium
Gyűjtsetek kincseket a mennyben!
  Mt 6,19-23

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Fisher Szent János püspök és Morus Szent Tamás vértanúk
 
A nap 
szentje
 
Fisher Szent János tudós püspök volt. Morus Szent Tamás pedig csodálatos ember, Anglia lordkancellárja. Mind a ketten jeles írók. 1535-ben vértanúhalált haltak, mert nem ismerték el VIII. Henrik királyt az angol egyház fejének a pápa helyett.A nap szentje

Nolai Szent Paulinusz püspök
 
A nap 
szentje
 
Paulinusz 335-ben született Bordeaux-ban. Keresztény szüleitől jó nevelést kapott. Állami hivatalnok lett. 385-ben egy keresztény lányt vett feleségül és maga is megkeresztelkedett. Spanyolországba költöztek. Amikor egyetlen fiuk meghalt, mind a ketten szigorú életmódot választottak. Paulinusz, felesége engedélyével pappá szenteltette magát. 411-ben Nola (Nápoly mellett) püspöke lesz. Nagy tudása és tekintélye volt. Levelező viszonyban volt korának minden jelentős személyével. Meghalt 431. június 22-én.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum