English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Információk a Zarándokok részére
2017. október 9., hétfő 16:42

A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatás

 

Kedves Zarándokok!

Az MKPK által szervezett, a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatással fordulunk Önökhöz.
Az ünnepi szentmise helyszíne a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplom előtti tér (Budapest XXIII. ker. Szent László utca 149.). A nagy létszámban várható zarándokok, hívek biztonságos és problémamentes érkezése miatt kérjük az alábbiak figyelembevételét:


• A teret 9 órakor nyitjuk meg a hívek előtt.


• A külön busszal érkező zarándokcsoportoknak a Soroksári Kulturális, Szabadidő és Sportcentrum parkolójában (1237 Budapest, Sportcsarnok utca 2., Szentlőrinci út- Nyír utca sarok) lesznek korlátozott számban fenntartott parkolóhelyek, amelyet az M5 autópálya felől, a Szentlőrinci útról közelíthetnek meg. A buszokat a Szent László utcába nem engedik be, kérjük ennek figyelembe vételét! A hívek innen az Útilapu utcán keresztül közelíthetik meg a szentmise helyszínét, amely a parkolótól 800 m távolságra van. Kérjük, hogy a parkoltatás megkönnyítése érdekében, amennyiben lehetőség van rá, a buszok rendszámát küldjék el a fatima100@katolikus.hu címre október 12-én, csütörtökön 11 óráig.


• A tömegközlekedési eszközökkel érkezők a Határ úti metróállomástól a 123, 123A, valamint a Soroksáron belül közlekedő 135 jelzésű buszokkal juthatnak el a helyszínre. A BKK sűrített járatokkal segíti a közlekedést, szükség szerint további járműveket állít forgalomba.

• A személyautóval érkezőket kérjük, hogy a lakóövezet adottságaira való tekintettel, járműveiket távolabb parkolják le és a helyszín megközelítésére a tömegközlekedést válasszák.

A szentmise előtt, 9.45-től rózsafüzér imádság kezdődik a soroksári Szent István Király Plébánia híveinek vezetésével.
A helyszínen nem tudunk ülőhelyeket biztosítani a híveknek, ezért kérjük – akiknek szükséges – összecsukható széket hozzanak magukkal.

A program szép és mindenki számára biztonságos lebonyolítása érdekében kérjük, mindig vegyék figyelembe a szervezők és a biztonsági munkatársak kéréseit, információit, valamint a kihelyezett táblák utasításait!

Áldott ünnepet kívánunk minden kedves Zarándoknak!

Budapest, 2017. október 9.
MKPK Sajtószolgálat
Napi evangelium
Gyűjtsetek kincseket a mennyben!
  Mt 6,19-23

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Fisher Szent János püspök és Morus Szent Tamás vértanúk
 
A nap 
szentje
 
Fisher Szent János tudós püspök volt. Morus Szent Tamás pedig csodálatos ember, Anglia lordkancellárja. Mind a ketten jeles írók. 1535-ben vértanúhalált haltak, mert nem ismerték el VIII. Henrik királyt az angol egyház fejének a pápa helyett.A nap szentje

Nolai Szent Paulinusz püspök
 
A nap 
szentje
 
Paulinusz 335-ben született Bordeaux-ban. Keresztény szüleitől jó nevelést kapott. Állami hivatalnok lett. 385-ben egy keresztény lányt vett feleségül és maga is megkeresztelkedett. Spanyolországba költöztek. Amikor egyetlen fiuk meghalt, mind a ketten szigorú életmódot választottak. Paulinusz, felesége engedélyével pappá szenteltette magát. 411-ben Nola (Nápoly mellett) püspöke lesz. Nagy tudása és tekintélye volt. Levelező viszonyban volt korának minden jelentős személyével. Meghalt 431. június 22-én.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum