English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Megújult az MKPK honlapja
2018. július 31., kedd 09:53

Július 30-ától megújult formában, kibővült tartalommal, friss színvilággal várja a látogatókat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapja.
Az átalakult Menüsorban megtalálható többek között az egyházmegyék térképe, a Katolikus Egyház felépítése, a Katolikus Egyház Katekizmusa, zsolozsma olvasó, miserend, a plébániai honlapok elérhetősége, valamint az Egyház és Társadalom kapcsolatáról is olvashatnak a látogatók. A Tevékenységeink menüpont alatt a szociális és oktatási intézményeink listáját találhatják, valamint a katolikus sajtó világában is segítünk eligazodni.
Új szolgáltatásként jelent meg az úgynevezett hamburgermenüként használt Főmenü a honlap jobb felső sarkában, ahol a fontosabb tartalmakat egyszerűbben érheti el a látogató.
Megújult külsővel várjuk az Eseménynaptár böngészőit is, akik érdeklődési körük szerint szűkíthetik a keresést a programok között.
Új frissességet jelent a honlap színeinek a liturgikus év színeihez való igazodása: így a zöld (évközi), arany (karácsony és húsvét), lila (advent és nagyböjt) valamint a vértanúk és egyéb ünnepek alkalmával a piros szín jelenik meg.
Várjuk korábbi és új látogatóinkat a megújult https://katolikus.hu honlapon.


Napi evangelium
Hát akkor ki üdvözülhet?
  Mt 19,23-30

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent X. Piusz pápa
 
A nap 
szentje
 
1835-ben Riese nevű falucskában született. Családi neve Giuseppe Sarto volt. Páduában tanult, 1855-ben szentelték pappá és 1884-ben mantuai püspökké. Később velencei pátriárkává és bíborossá nevezték ki. 1903-ban Rómába indult a pápaválasztásra. Szerénységében gondolni sem mert arra, hogy őt választják meg Szent Péter utódává, mert menettérti jegyet váltott a vonatra. Pápai jelmondata: ?Mindent megújítani Krisztusban." Ezt igyekezett is megvalósítani: bevezette a gyakori szentáldozást, megújította az egyházi életet (liturgia, jog), küzdött a tévtanítás felé hajló eszmék ellen. A pápai széken is lelkipásztor maradt, nagy imádkozó és segítő. Meghalt 1914. augusztus 20-án.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum