English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Megnyílt „Az élet gyöngyei zarándokút”
2006. április 24., hétfő 14:40

Igeliturgia a MargitszigetenA Margitszigeten április 22-én délben ünnepélyes igeliturgiával megnyílt a Szent Jakab-zarándokút – a Camino – magyar szakasza. Az élet gyöngyei zarándokút a Margitszigetről, Szent Margit sírjától indul Mátraverebély–Szentkútra, majd onnan tovább Mariazellbe.

A magyar szakasz kiépítésének szervezői, Kató Csaba és Ágota a megnyitón köszönetet mondtak segítőiknek; akik imáikkal segítették a munkálatokat; a szállásadóknak és mindazoknak, akik anyagilag támogatták a zarándokút megszületését.

Ezt követően Veres András püspök rövid igeliturgiát tartott. Beszédében „életünk zarándokútjáról” beszélt: a zarándok nem nyugszik, míg célba nem ér; a keresztény ember végső célja eljutni Isten országába – hangsúlyozta a püspök. A zarándokút – földi életünk – egyben próbatétel is: fájdalom és Isten-élmény egyszerre. „A ma elinduló zarándokút beleillik a II. Vatikáni Zsinat egyházfogalmába, amely szerint 'az Egyház Isten zarándok népe.'"

A megnyitó után Kató Csaba tájékoztatta a résztvevőket a zarándokút gyakorlati oldaláról. A magyar szakaszon már több mint 30 szálláshely várja a zarándokokat – mondta el Kató Csaba –, az út 70%-án pedig már az útvonaljelölések is elkészültek. A még zajló munkálatokhoz azonban még – elsősorban anyagi – támogatókat keresnek a szervezők.

Várják azok jelentkezését is, akik segíteni tudnak az élet gyöngyei honlap egyes részeinek közép-európai és más európai nyelvekre való fordításában. A zarándokút honlapja – amelyen részletes információk olvashatók a zarándokút gyakorlati és lelki előkészítéséről is – a www.eletgyongyei.info címen érhető el.

(A tudósítást a Magyar Kurír készítette.)

fotók: Fehér János


Kató Csaba és Ágota Igeliturgia a Margitszigeten (2.kép)


Napi evangelium
Hogyan adhatja testét eledelül nekünk?
  Jn 6,52-59

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum