English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Események, évfordulók


2017. május 11-15., csütörtök-hétfő
Öt Templom Fesztivál Győrben

Május 11. és 15. között rendezik meg a megyeszékhely újvárosi templomaiban. A rendezvény az európai kulturális sokszínűség értékeit, a kultúrák és vallások közötti másság elfogadását és megértését hirdeti. A tizenkettedik alkalommal rendezett programsorozat a hitről, az elfogadásról, a vallások közti párbeszédről szól. Európai szinten is egyedülálló módon, egyetlen utcában, hétszáz méteren belül, egymás után található az öt európai vallás egy-egy temploma, a római katolikus, a görögkatolikus, a református, a zsidó és az evangélikus. A fesztivál elnyerte az Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért Program (EFFE) elismerését, és használhatja a következő két évben az EFFE logóját, mint kiemelkedő európai fesztivál.
 
Az eseménysorozatot a görögkatolikus templomban május 11-én este a Szent László-emlékév alkalmából a Custos Consort együttesnek a Lovagkirály korának zenei hagyományait bemutató koncertje nyitja. Vasárnap délelőtt Kocsis Fülöp metropolita végez püspöki Szent Liturgiát a Szent Efrém Férfikar énekvezetéséve.
 

Napi evangelium
Eseménynaptár

2017. május 11-15., csütörtök-hétfő
Öt Templom Fesztivál GyőrbenPPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum