English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Csaladjaink.hu
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Virtuális Plébánia
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


Az MKPK nyilatkozata a bevezetés előtt álló abortusztablettáról

A híradások szerint hazánkban is hamarosan bevezetik az RU 486-nak nevezett abortáló tablettát. Kötelességünk felhívni a katolikus hívők és minden jószándékú ember figyelmét arra, hogy ennek a szernek a használata valódi magzatelhajtás, ezért ugyanolyan erkölcsi megítélés alá esik, mint minden más művi abortusz.

Az emberi élet Isten különleges ajándéka, amelyet védenünk kell a fogantatástól a természetes halálig. Minden embernek Istentől kapott természetes joga van az élethez. Az emberi életnek vannak bizonyos szakaszai és állapotai, amikor különösen rászorul mások oltalmazó szeretetére: a születés körül, betegség esetén és öregkorban. Ennek biztosítása az egyén és a társadalom kötelessége.
A mások életének tisztelete és védelme nem relativizálható. Az abortusztablettával egy önmagát megvédeni nem tudó emberi életet oltanak ki. Ezért ennek használata is súlyos bűn. Az élet kioltása mellett arra is figyelmeztetünk, hogy a tablettákkal elvégzett abortuszok egészségi, lelki és társadalmi következményei beláthatatlanok.
Felhívunk minden katolikus hívőt és minden jóakaratú embert, hogy áldozatkész szeretettel siessen a súlyos válsághelyzetbe jutott nők segítségére, felkínálva a személyes és intézményes gondoskodás minden módját, hogy a megfogant emberi élet méltó körülmények között világra jöhessen és nevelkedhessen.

Budapest, 2005. szeptember 23.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Fotó: www.communio.hu/meh
Napi evangelium
Aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora.
  Jn 10,1-10

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár

2018. április 23., szombat
Püspöki szentmise Nagyatádon


2018. április 25., szerda
Szabadegyetemi elõadás Pécsett


2018. április 25., szerda
Könyvbemutató


2018. április 26., csütörtök
Hit a családban – Beszélgetés Veres András gyõri megyéspüspökkel


2018. április 26., csütörtök
Püspöki katekézis Pécsett


2018. április 27., péntek
Hatodik Keresztény Neveléstudományi Konferencia VáconPPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum