Információk a Zarándokok részére
2017. október 9., hétfő 16:42

A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatás

 

Kedves Zarándokok!

Az MKPK által szervezett, a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatással fordulunk Önökhöz.
Az ünnepi szentmise helyszíne a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplom előtti tér (Budapest XXIII. ker. Szent László utca 149.). A nagy létszámban várható zarándokok, hívek biztonságos és problémamentes érkezése miatt kérjük az alábbiak figyelembevételét:


• A teret 9 órakor nyitjuk meg a hívek előtt.


• A külön busszal érkező zarándokcsoportoknak a Soroksári Kulturális, Szabadidő és Sportcentrum parkolójában (1237 Budapest, Sportcsarnok utca 2., Szentlőrinci út- Nyír utca sarok) lesznek korlátozott számban fenntartott parkolóhelyek, amelyet az M5 autópálya felől, a Szentlőrinci útról közelíthetnek meg. A buszokat a Szent László utcába nem engedik be, kérjük ennek figyelembe vételét! A hívek innen az Útilapu utcán keresztül közelíthetik meg a szentmise helyszínét, amely a parkolótól 800 m távolságra van. Kérjük, hogy a parkoltatás megkönnyítése érdekében, amennyiben lehetőség van rá, a buszok rendszámát küldjék el a fatima100@katolikus.hu címre október 12-én, csütörtökön 11 óráig.


• A tömegközlekedési eszközökkel érkezők a Határ úti metróállomástól a 123, 123A, valamint a Soroksáron belül közlekedő 135 jelzésű buszokkal juthatnak el a helyszínre. A BKK sűrített járatokkal segíti a közlekedést, szükség szerint további járműveket állít forgalomba.

• A személyautóval érkezőket kérjük, hogy a lakóövezet adottságaira való tekintettel, járműveiket távolabb parkolják le és a helyszín megközelítésére a tömegközlekedést válasszák.

A szentmise előtt, 9.45-től rózsafüzér imádság kezdődik a soroksári Szent István Király Plébánia híveinek vezetésével.
A helyszínen nem tudunk ülőhelyeket biztosítani a híveknek, ezért kérjük – akiknek szükséges – összecsukható széket hozzanak magukkal.

A program szép és mindenki számára biztonságos lebonyolítása érdekében kérjük, mindig vegyék figyelembe a szervezők és a biztonsági munkatársak kéréseit, információit, valamint a kihelyezett táblák utasításait!

Áldott ünnepet kívánunk minden kedves Zarándoknak!

Budapest, 2017. október 9.
MKPK Sajtószolgálat